Witaj na Forum kulinarnym Przepisy.NET

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Zamiennik dla cukru

Zgłoś nadużycie #11 17 października 2017, 9:11

alka22 Stoję na zmywaku
Rejestracja: Paź, 2017 Posty: 4 Podziękowania: 0
ja tam bym zastosowała cukier trzcinowy :)
http://rolety-rolltex.pl/plisy/

Zgłoś nadużycie #12 25 października 2017, 12:34

B.Sadowska80 Obieram ziemniaki
Rejestracja: Wrz, 2017 Posty: 30 Podziękowania: 1
A korzystaliście kiedyś ze stewii? Ja próbowałam, ale jak dla mnie ma dziwny posmak.
Piekę, bo lubię   :)

Zgłoś nadużycie #13 30 listopada 2017, 12:34

panteraux Stoję na zmywaku
Rejestracja: Lis, 2017 Posty: 1 Podziękowania: 0
Najlepszym zamiennikiem dla zwykłego cukru jest cukeir trzcinowy albo pochodzący prosto z natury i zdrowy miód. Ten ostatni zdecydowanie polecam najbardziej ;)  
_____________________________________________________________________
http://www.krainamiodow.pl/pl/c/MIOD-WIELOKWIATOWY-Z-FACELIA-zbiory-2016r/91

Zgłoś nadużycie #14 4 grudnia 2017, 10:33

Cyprian090g Stoję na zmywaku
Rejestracja: Gru, 2017 Posty: 1 Podziękowania: 0
No ale taki cukier trzcinowy jest droższy. Więc ja wole zwykły.
____
https://hitydiscopolo.pl/

Zgłoś nadużycie #15 5 grudnia 2017, 16:10

alanna Stoję na zmywaku
Rejestracja: Gru, 2017 Posty: 10 Podziękowania: 0
Cukier trzcinowy od białego prawie niczym się nie różni, kalorii ma tylko o kilka mniej , poza tym jedno i drugie to sacharoza. Najzdrowszy jest ksylitol.

Zgłoś nadużycie #16 17 stycznia 2018, 12:20

motylek6 Stoję na zmywaku
Rejestracja: Sty, 2018 Posty: 5 Podziękowania: 0
ja zastępuje cukier zwykły miodem bądź cukrem brązowym.
biuro nieruchomości

Zgłoś nadużycie #17 22 stycznia 2018, 10:11

Adamila021 Obieram ziemniaki
Rejestracja: Mar, 2017 Posty: 21 Podziękowania: 0
Ja w sumie często stosuje w swojej kuchni miód. Słyszałam też o ksylitolu ale jeszcze nie używałam go, zresztą jest bardzo drogi :P Na blogu http://blog-cukierniczy.pl są opisane jeszcze inne zamienniki i inne ciekawe porady cukiernicze. Zajrzyjcie tam :)