Witaj na Forum kulinarnym Przepisy.NET

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Zamiennik dla cukru

Zgłoś nadużycie #1 16 sierpnia 2017, 12:57

Robson38 Stoję na zmywaku
Rejestracja: Sie, 2017 Posty: 1 Podziękowania: 0
Cześć,na początku muszę mocna podreślić, iż jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o gotowanie i pieczenie, dlatego chciałbym się zwrócić do Was o pomoc.
Mianowicie, w ramach prezentu urodzinowego dla mojej dziewczyny zaplanowałem włożyć w to trochę serca i spróbować coś upiec. Z racji tego, że nie mam zbytniego doświadczenia w kuchni, zdecydowałem się na raczej mało wykwintne specjały, takie jak amerykańskie cookies, muffinki, tarty z owocami i oczywiście tort. Jednak, aby móc je wszystkie pochłonąć bez większych wyrzutów sumienia wpadłem na pomysł, aby ogromne ilości cukru potrzebne do przygotowania powyższych wypieków zastąpić czymś zdrowszym. I tutaj pojawia się moje pytanie, co dokładnie? Stewia, ksylitol? Czy nie wpłynie to znacząco na smak i będzie dało się to zjeść? Oraz czy wszystko normalnie się upiecze, nic się nie zepsuje?
Ponadto szukając informacji na temat zdrowych zamienników znalazłem takie wynalazki jak mąka z amarantusa oraz mąka kokosowa. Myślicie, że w tym przypadku też można dokonać podmiany?Z góry ogromne dzięki za pomoc i zrozumienie!Pozdrawiam!

Zgłoś nadużycie #2 1 września 2017, 14:10

B.Sadowska80 Obieram ziemniaki
Rejestracja: Wrz, 2017 Posty: 30 Podziękowania: 1
Wydaje mi się, że nie ma dobrych zamienników cukru... Zwykle idą w parze z tym, że są o wiele bardziej niezdrowe, dlatego, paradoksalnie, nawet duże ilości cukru na dłuższą metę są po prostu zdrowsze. Pozdrawiam serdecznie! :)
Piekę, bo lubię   :)

Zgłoś nadużycie #3 14 września 2017, 13:12

joanna345 Stoję na zmywaku
Rejestracja: Wrz, 2017 Posty: 5 Podziękowania: 1
Ciekawe te zamienniki cukru dajecie, dobrze wiedzieć.. !
http://liposukcja.com.pl/

Zgłoś nadużycie #4 15 września 2017, 14:16

agnieszenia Stoję na zmywaku
Rejestracja: Wrz, 2017 Posty: 2 Podziękowania: 0
Głównie staram się po prostu uważać z cukrem. Można na przykład do herbaty dodawać miodu zamiast cukru :)

Zgłoś nadużycie #5 19 września 2017, 7:26

kazik545 Stoję na zmywaku
Rejestracja: Wrz, 2017 Posty: 5 Podziękowania: 0
ale to jest ważne chyba

_______________________
http://wynikisuperenalotto.pl/

Zgłoś nadużycie #6 21 września 2017, 8:30

djuny Stoję na zmywaku
Rejestracja: Wrz, 2017 Posty: 1 Podziękowania: 0
Rzeczywiście lepiej zwykły cukier

Zgłoś nadużycie #7 28 września 2017, 11:20

B.Sadowska80 Obieram ziemniaki
Rejestracja: Wrz, 2017 Posty: 30 Podziękowania: 1
Cukier jest najzdrowszym słodzikiem, wystarczy z nim nie przesadzać i nie ma co kombinować z chemicznymi zamiennikami :)
Piekę, bo lubię   :)

Zgłoś nadużycie #8 2 października 2017, 12:10

Najette Stoję na zmywaku
Rejestracja: Paź, 2017 Posty: 1 Podziękowania: 0
To prawda, lepiej nie kombinować.
____
Montaż zamka

Zgłoś nadużycie #9 9 października 2017, 15:16

Filandropires Obieram ziemniaki
Rejestracja: Maj, 2016 Posty: 28 Podziękowania: 0
Lepiej po prostu kupić stewię, która jest po prostu zdrowa i słodka :) Polecam zajrzeć na tego bloga: http://blog.polskarozasklep.pl/2017/09/26/domowe-sposoby-na-jesienne-przeziebien... znajdziecie tutaj wiele ciekawych informacji na temat przepisów, porady na jesienne konfitury itp ;)

Zgłoś nadużycie #10 15 października 2017, 14:30

Aleksis20 Stoję na zmywaku
Rejestracja: Paź, 2017 Posty: 3 Podziękowania: 0
Bez żadnego problemu cukier może zastąpić ksylolit, ostatnio sporo osób tak robi, poczytaj sobie w necie artykuły na ten temat :)
http://www.mafourmi.net