Witaj na Forum kulinarnym Przepisy.NET

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Własna restauracja

Zgłoś nadużycie #1 20 września 2019, 14:24

jma Podaję przyprawy
Rejestracja: Wrz, 2014 Posty: 76 Podziękowania: 0
Czy ktos z Was w ostatnim czasie może sie pochwalić tym, ze zdecydowal sie na otwarcie własnej restauracji?
Czy macie jakieś porady na co zwrócić uwagę? 
Gdzie szukać wyposażenia?

Zgłoś nadużycie #2 23 września 2019, 8:22

zedre Podaję przyprawy
Rejestracja: Cze, 2019 Posty: 62 Podziękowania: 0
Biznes restauracyjny to biznes trudny, moim zdaniem jedna z najtrudniejszych branż, w które można wejść. Jeśli nigdy jeszcze nie pracowałaś w gastronomii, będzie Ci dość trudno.

Na poczatku trzebad dużo zainwestować oraz liczyć się ze stratami, zanim wyjdzie się na prostą i zyska się renomę.

Na wyposazeniu polecam nie oszczędzać bo od tego będzie zależała wygoda gotowania, jak również smak przyrządzonych potraw. Polecam zajrzeć sobie do tej hurtowni
https://www.gastropuls.pl

Znajdziesz tam wszystko co będzie Ci potrzebne do wyposażenia kuchni.

Zgłoś nadużycie #3 21 listopada 2019, 7:34

shina Stoję na zmywaku
Rejestracja: Paź, 2019 Posty: 5 Podziękowania: 0
Wiele osób, jak się okazuje, biorąc się za prowadzenie lokalu gastronomicznego, albo zapomina zatrudniać managera, albo przyjmuje byle kogo, nie wiedząc, że to naprawdę ważna funkcja i wiele od niego zależy. W końcu taka osoba nie tylko promuje lokal. ale także u musi dbać o jego porządek, dostaw i tak dalej. Dlatego musicie wiedzieć, że istnieje HorArt HoReCa Academy Poland http://www.horart.com/ . To jedyna w Polsce szkoła managerów restauracyjnych. I warto szukać osób, które ją ukończyły.

Zgłoś nadużycie #4 10 lutego 2020, 12:47

foodinlovepl Stoję na zmywaku
Rejestracja: Lut, 2020 Posty: 4 Podziękowania: 0
To jest trudny biznes i wiele osób nie mających doświadczenia w branży mocno się rozczarowuje - znak kilka takich przypadków. Próg wejścia też jest stosunkowo wysoki, wyposażenie jest drogie, lokal też, a i kucharzowi trzeba dobrze płacić, bo nikt kto coś sobą reprezentuje nie pójdzie pracować za psie pieniądze.
https://foodinlove.pl/