Witaj na Forum kulinarnym Przepisy.NET

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

twarde pierniczki

Zgłoś nadużycie #1 23 grudnia 2010, 17:28

mala_miss Obieram ziemniaki
Rejestracja: Gru, 2010 Posty: 12 Podziękowania: 0
jak zrobić, żeby zmiękły ?? macie jakieś sprawdzone sposoby ??

Zgłoś nadużycie #2 31 grudnia 2010, 12:14

ladybug Stoję na zmywaku
Rejestracja: Gru, 2010 Posty: 8 Podziękowania: 0
Łyżeczka sody oczyszczonej do mąki

Zgłoś nadużycie #3 1 stycznia 2011, 13:32

Laura Hoksa Moderator
Rejestracja: Kwi, 2010 Posty: 13 Podziękowania: 3
do pojemnika z pierniczkami włóż ćwiartki jabłek lub kawałek pieczywa - powinno pomóc! :)

Zgłoś nadużycie #4 2 lutego 2011, 15:23

blagro1 Młodszy kucharz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 343 Podziękowania: 15
Może za dużo mąki lub inna mąka.

Zgłoś nadużycie #5 26 marca 2011, 20:54

muffingirl Żongluję naleśnikami
Rejestracja: Mar, 2011 Posty: 5 Podziękowania: 3
Proponuję polukrować i włożyć na kilka dni do szczelnej puszki. Wszystkie pierniczki sa twarde po upieczeniu.

Zgłoś nadużycie #6 27 marca 2011, 19:40

agata1722 Młodszy kucharz
Rejestracja: Sty, 2011 Posty: 186 Podziękowania: 8
moje też zawsze są twarde i następnym razem wykorzystam pomysł z jabłkami. a jak już jest temat pierniczków to jakim lukrem je zdobicie własnej roboty czy kupnym. ja ostatnio robiłam sama i po dłuższym czasie zaczoł odpadać z pierniczków.

Zgłoś nadużycie #7 4 sierpnia 2011, 22:22

novita26 Obieram ziemniaki
Rejestracja: Sie, 2011 Posty: 51 Podziękowania: 0
zmien mąke

Zgłoś nadużycie #8 22 grudnia 2011, 16:38

AgA.13 Stoję na zmywaku
Rejestracja: Gru, 2011 Posty: 1 Podziękowania: 0
weż mały kieliszek najlepiej do wódki nalej tam trochę wody przegotowanej pierniczki zamkinij w takim metalowym wysokim pojemniku - najlepiej metalowym ale może być plastikowy, oraz tek kieliszek pierniczki nasiąkną przez noc wilgoć i zmikiną w razie potrzeby pozostaw aż to wigilii - pozdrawiam AgA :) :*

Zgłoś nadużycie #9 24 grudnia 2011, 20:53

Kayenn Kucharz
Rejestracja: Paź, 2010 Posty: 134 Podziękowania: 20
A u mnie wszyscy chca chrupac wlasnie twarde pierniczki :) ))
Smacznego :) ))

Zgłoś nadużycie #10 2 stycznia 2012, 13:43

benek56 Obieram ziemniaki
Rejestracja: Paź, 2011 Posty: 32 Podziękowania: 8
Własnie ja w tym roku zrobiłem na Święta pierniczki, bo znalazlem super świąteczne foremki do pierników. I jak były świeże to były super chrupiące, natomiast te które powiesiłem na choince i teraz już są lekko miękkie i oczywiście smak już nie ten. Zatem jak pierniczki tylko chrupiące
nie ma jak dobre  naczynia kuchenne w kuchni