Witaj na Forum kulinarnym Przepisy.NET

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

serek mascarpone

Zgłoś nadużycie #1 14 marca 2011, 13:03

magdusia231 Lepię pierogi
Rejestracja: Mar, 2011 Posty: 77 Podziękowania: 2
Zapytam Was o wrażenia zainspirowana tym przepisem:
http://przepisy.net/mus-kawowo-czekoladowy-z-mascarpone/
Nigdy nie używałam w kuchni, podzielcie się swoimi opiniami.

Zgłoś nadużycie #2 14 marca 2011, 13:19

AjaK Przypalam wodę
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 81 Podziękowania: 4
uwielbiam serek mascarpone do wszelkich deserków czy tez ostatnio uzyłam do naleśników nie mając pod ręką twarożku
jest bardzo delikatny i taki "lekki"

Zgłoś nadużycie #3 14 marca 2011, 15:54

Izaa Kuchmistrz
Rejestracja: Sty, 2011 Posty: 132 Podziękowania: 23
ja też bardzo lubie mascarpone robiłam kila deserów, tart czy tortów z tym serkiem chyba w zeszłym roku tort bezowo-kawowy własnie z nim  bosski byl.. ;)  
Madusia zrób deser podany przez Krzyśka na pewno bedzie Tobie  smakowł

Zgłoś nadużycie #4 15 marca 2011, 9:04

magdusia231 Lepię pierogi
Rejestracja: Mar, 2011 Posty: 77 Podziękowania: 2
Idę dziś na zakupy i mam pytnko, czy ten serek ma być konkretnej firmy, czy każdy będzie dobry? Pytam, ponieważ od pierwszego doświadczenia dużo zależy :)

Zgłoś nadużycie #5 15 marca 2011, 11:09

PolskieSouthBeach Przypalam wodę
Rejestracja: Sty, 2011 Posty: 48 Podziękowania: 10
Magdusia - byleby miał napisane "mascarpone".

Zgłoś nadużycie #6 15 marca 2011, 19:37

magdusia231 Lepię pierogi
Rejestracja: Mar, 2011 Posty: 77 Podziękowania: 2
Kupiam mascarpone z włoską flagą, droższy, ale wydawał mi się pewniejszy :) Chciałam już dziś spróbować tego deseru, ale muszę czekać, aż śmietana się schłodzi, a potem jeszcze do następnego dnia, jak w przepisie :( Próbowałam samego serka:  jest kremowy jak mówiłyście i ma smak śmietany, ani słodki, ani kwaśny, specyficzny. :)

Zgłoś nadużycie #7 16 marca 2011, 19:47

magdusia231 Lepię pierogi
Rejestracja: Mar, 2011 Posty: 77 Podziękowania: 2
Właśnie skończyłam robić ten deser, wygląda ślicznie :) smakowałam tylko resztki z miseczki, ale smakuje świetnie. Nie mogę się doczekać jutra (wg przepisu Krzyśka deser powinien stać w lodówce przez noc).

Zgłoś nadużycie #8 17 marca 2011, 12:19

magdusia231 Lepię pierogi
Rejestracja: Mar, 2011 Posty: 77 Podziękowania: 2
Rozkręcam się z mascarpone :)
http://przepisy.net/pomidorki-koktajlowe-nadziewane-mascarpone/
Przepis aaski, wypróbuję na pewno (jako sposób urozmaicenia wieczornych przekąsek) - teraz całkowicie rozumiem po co ta kwaśna śmietana :)

Zgłoś nadużycie #9 16 maja 2011, 11:19

tysia24 Obieram ziemniaki
Rejestracja: Maj, 2011 Posty: 35 Podziękowania: 0
tiramisu

Zgłoś nadużycie #10 9 stycznia 2012, 22:40

magdagotuje Stoję na zmywaku
Rejestracja: Sty, 2012 Posty: 5 Podziękowania: 0
Mascarpone wcale nie musi być na słodko ;)
http://magdagotuje.blogspot.com/2011/08/makaron-z-kurczakiem.html