Witaj na Forum kulinarnym Przepisy.NET

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

przyprawy do ryby

Zgłoś nadużycie #1 31 grudnia 2010, 13:08

gabrysia Stoję na zmywaku
Rejestracja: Gru, 2010 Posty: 10 Podziękowania: 0
bardzo lubię ryby, tylko mam problem z doborem przypraw, co polecacie?

Zgłoś nadużycie #2 31 grudnia 2010, 13:33

kuchcik Stoję na zmywaku
Rejestracja: Gru, 2010 Posty: 3 Podziękowania: 0
Ja przyrządzam ryby następująco: jeśli jest to np. dorsz mrożony, to rozmrażam, mocno skrapiam sokiem z cytryny, posypuję ziołami prowansalskimi, trochę kucharkiem i odstawiam na około pół godziny.

Zgłoś nadużycie #3 2 lutego 2011, 18:59

Mojka Stoję na zmywaku
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 4 Podziękowania: 1
uwierz mi - sól i koperek, ewentualnie cytryna, nic więcej! flądrę traktuje tylko solą, sandacza marynuje w soli i koperku, łososia w soli, koperku i cukrze...mmm...

Zgłoś nadużycie #4 2 lutego 2011, 20:23

blagro1 Młodszy kucharz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 343 Podziękowania: 15
Wszędzie ta sól no ale faktyczni bez niej potrawa nie będzie dobra. Są też specjalne przyprawy do ryb ale jak zwykle z różnymi chemicznymi dodatkami no ale co zrobić.

Zgłoś nadużycie #5 24 lutego 2011, 22:44

PatronkaOblakanych Obieram ziemniaki
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 16 Podziękowania: 4
Ja przyprawiam tylko solą lub kucharkiem no i pieprzem, Potem po usmażeniu polewam sosem koperkowo-cytrynowym (jogurt mieszam z posiekanym drobno koperkiem i sokiem cytrynowym). Polana tym sosem chrupiąca ryba jest naprawdę przepyszna!
"Bóg stworzył
jedzenie, a diabeł kucharzy."
James Joyce

Zgłoś nadużycie #6 28 lutego 2011, 13:48

halina52 Kuchmistrz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 743 Podziękowania: 26
Zawsze rybę skrapiam sokiem z cytryny i używam często gotowej przyprawy do ryb. Jest bardzo dużo rodzai takich przypraw . Ryby są smaczne.

Zgłoś nadużycie #7 4 sierpnia 2011, 22:12

novita26 Obieram ziemniaki
Rejestracja: Sie, 2011 Posty: 51 Podziękowania: 0
sok z cytryny sól

Zgłoś nadużycie #8 4 sierpnia 2011, 22:13

novita26 Obieram ziemniaki
Rejestracja: Sie, 2011 Posty: 51 Podziękowania: 0
i pieprz

Zgłoś nadużycie #9 6 sierpnia 2011, 17:57

efu7 Podaję przyprawy
Rejestracja: Lip, 2011 Posty: 47 Podziękowania: 3
zdecydowanie minimalistycznie - sól morska i świeżo mielony pieprz. czasem wyciskam trochę soku z cytryny albo po prostu podaję upieczoną rybę z cząstkami cytryn do wyciskania na talerz. z ziół dodaję koperek albo natkę pietruszki. czasami wkładam w rybę plasterki czosnku.
nigdy nie używam gotowej 'przyprawy do ryb' ani żadnego kucharka.
czasem nacieram ryby oliwą/olejem, skrapiam odrobinę sosem sojowym.
jeśli zapiekam rybę w sosie , to tylko lekko oprószam ją solą.
Książki kucharskie powinny podlegać cenzurze.  
- Stanisław Jerzy Lec 
http://kuchenneewolucje.blogspot.com/

Zgłoś nadużycie #10 31 grudnia 2013, 17:00

muminka24 Stoję na zmywaku
Rejestracja: Gru, 2013 Posty: 10 Podziękowania: 0
Ja kupuje prymat do ryb i jest super
Packshoty