Witaj na Forum kulinarnym Przepisy.NET

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Przypalające się przyprawy

Zgłoś nadużycie #1 25 lutego 2011, 21:55

Tiszka Lepię pierogi
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 71 Podziękowania: 5
Mój mężczyzna wyjątkowo lubi, gdy robię frytki z przyprawami - smażę je od razu z oregano, pieprzem itp. Jakaś rada, jak ograniczyć zwęglanie się przypraw?

Zgłoś nadużycie #2 27 lutego 2011, 1:55

ekonomiss Obieram ziemniaki
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 33 Podziękowania: 1
ja jak smażę ziemniaki jako talarki, to daję przyprawę pod sam koniec smażenia :) wtedy ziemniaki się usmażą, ale przyprawy nie zdążą się spalić

Zgłoś nadużycie #3 2 marca 2011, 17:26

agata1722 Młodszy kucharz
Rejestracja: Sty, 2011 Posty: 186 Podziękowania: 8
też uważam że najlepiej dodać pod koniec sma żenia no ale jak robimy parę parti to już to nie przejdzie może po prosty w misce już po wyjęciu dodać przyprawy i wymieszać

Zgłoś nadużycie #4 2 marca 2011, 22:49

Tiszka Lepię pierogi
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 71 Podziękowania: 5
Hm, wtedy frytki nie będą smakowały jak trzeba, nie będzie możliwosci, żeby choć trochę przegryzły się z przyprawami. No i oregano latające wokół talerza nie jest fajne ;)

Zgłoś nadużycie #5 7 marca 2011, 22:02

magdusia231 Lepię pierogi
Rejestracja: Mar, 2011 Posty: 77 Podziękowania: 2
Może warto rozważyć wariant ze świeżymi ziołami: rozgrzać olej z ziołami a następnie je wyjąć przed włożeniem frytek. Olej będzie pachniał ziołami i nie będzie problemu spalenizny.

Zgłoś nadużycie #6 8 stycznia 2021, 10:06

poloniczanka Obieram ziemniaki
Rejestracja: Lip, 2020 Posty: 25 Podziękowania: 0
Tak konkretnie to ja się nie znam na gotowaniu ale być może za dużą temperaturę dajesz przez co przyprawy znacznie szybciej zwęglają się. Zastanawiam się nad tym czy papryka będzie w takim przypadku dobrą przyprawą? Bo moja koleżanka poleciła mi tę stronę https://www.ceneo.pl/Przyprawy_jednoskladnikowe/Rodzaj :P apryka.htm na której to można znaleźć kilka różnych odmian takiej papryki. Także z pewnością zamówię sobie do domu.