Witaj na Forum kulinarnym Przepisy.NET

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

płyta indukcyjna

Zgłoś nadużycie #1 1 stycznia 2011, 13:10

Laura Hoksa Moderator
Rejestracja: Kwi, 2010 Posty: 13 Podziękowania: 3
czy polecacie zainwestować w płytę indukcyjną, czy może wcale nie opłaca się? czy rzeczywiście jest to oszczędność i gotowanie jest szybsze?

Zgłoś nadużycie #2 5 stycznia 2011, 21:40

PolskieSouthBeach Przypalam wodę
Rejestracja: Sty, 2011 Posty: 48 Podziękowania: 10
Nie wiem, czy dużo szybsze, ale dużo bezpieczniejsze. Nie można się oparzyć - nawet b. rozgrzaną płytę można dotknąć. Nic się nie przypala. Można nastawić duszenie np. chili con carne i wyjść na 30 minut z kuchni, bo nic się nie stanie. Owszem, trzeba kupić specjalne garnki, ale o ile pamiętam, w Ikea cały zestaw kosztuje kilkaset zł, więc to nie taki duży wydatek.

Zgłoś nadużycie #3 2 lutego 2011, 13:10

blagro1 Młodszy kucharz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 343 Podziękowania: 15
Ja też tak twierdzę że jest to naprawdę bezpieczne. Gotowanie jest szybsze lecz to też zależy od jakości tej płyty. Co do oszczędności to też różnie bywa, lecz przeważnie da się na tym zaoszczędzić i na czasie i na pieniądzach.