Witaj na Forum kulinarnym Przepisy.NET

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

naleśniki

Zgłoś nadużycie #21 11 lutego 2011, 12:21

blagro1 Młodszy kucharz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 343 Podziękowania: 15

AjaK napisał(a)

czasami tak jest że proste z pozoru rzeczy okazują sie nieźle skomplikowane ;) i wielu ciekawostek można się dowiedzieć dyskutując tak jak własnie w temacie naleśników :)


Zupełnie się z tym zgadzam

Zgłoś nadużycie #22 28 lutego 2011, 13:57

halina52 Kuchmistrz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 743 Podziękowania: 26
Bardzo dobrze się smażą naleśniki z dodatkiem oleju do ciasta i już nie smarujemy patelni.

Zgłoś nadużycie #23 28 lutego 2011, 22:29

Tiszka Lepię pierogi
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 71 Podziękowania: 5

AjaK napisał(a)

czasami tak jest że proste z pozoru rzeczy okazują sie nieźle skomplikowane ;) i wielu ciekawostek można się dowiedzieć dyskutując tak jak własnie w temacie naleśników :)


Najlepszy przykład - biszkopt. Niby nic, a spróbuj zrobić dobry...

Zgłoś nadużycie #24 16 maja 2011, 11:07

tysia24 Obieram ziemniaki
Rejestracja: Maj, 2011 Posty: 35 Podziękowania: 0
a ja do nalesnikow daje make jajko mleko wode a patelnie ma metalowa taka jak w prawdziwej kuchni nie smaruje patelni bo zawsze ja mam wysamrowana lekko bo to metalowa patelnia a ona tego wymaga

Zgłoś nadużycie #25 3 sierpnia 2011, 22:50

novita26 Obieram ziemniaki
Rejestracja: Sie, 2011 Posty: 51 Podziękowania: 0
dobra patelni i kasia

Zgłoś nadużycie #26 4 sierpnia 2011, 7:48

czekoladka Młodszy kucharz
Rejestracja: Kwi, 2011 Posty: 78 Podziękowania: 18
Ja także dodaję olej do ciasta a patelnię smaruję lekko margaryną. Czasem używam proszek, czasem odrobinę sody oczyszczonej.

Zgłoś nadużycie #27 4 sierpnia 2011, 22:08

novita26 Obieram ziemniaki
Rejestracja: Sie, 2011 Posty: 51 Podziękowania: 0
odpowiednia patelnia i margaryna

Zgłoś nadużycie #28 23 października 2011, 13:04

Kasia1992 Podaję przyprawy
Rejestracja: Wrz, 2011 Posty: 5 Podziękowania: 0
Dokładnie, bez dobrej patelni ani rusz . Ja używam patelni teflonowej i smaże bez oleju .

Zgłoś nadużycie #29 23 października 2011, 23:55

Kayenn Kucharz
Rejestracja: Paź, 2010 Posty: 134 Podziękowania: 20
Ja nie dodaje oleju do nalesnikow, bo jednak to kalorie.
Kiedy smaze nalesniki to tylko za pierwszym razem lekko spryskuje patelnie olejem, a potem juz nie. Mimo to niie przypalaja sie.
Smacznego :) ))

Zgłoś nadużycie #30 3 grudnia 2011, 18:48

dzikirysz Podaję przyprawy
Rejestracja: Lip, 2011 Posty: 37 Podziękowania: 0
u mnie zawsze się trochę oleju do ciasta dolewa :)