Witaj na Forum kulinarnym Przepisy.NET

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

naleśniki

Zgłoś nadużycie #31 4 grudnia 2011, 23:26

Kayenn Kucharz
Rejestracja: Paź, 2010 Posty: 134 Podziękowania: 20
Fajne sa nalesniki, jak sie doda do nich wody mineralnej gazowanej, albo jak robi sie wytrawne nalesniki z miesem to mozna dodac do nich piwa.
Smacznego :) ))

Zgłoś nadużycie #32 17 stycznia 2012, 22:49

Czarna Podaję przyprawy
Rejestracja: Sty, 2012 Posty: 4 Podziękowania: 0
Wszystko zależy od patelni, kup taka płaską do naleśników, jest niedroga.
No i zamiast wlewać olej na patelnię wysmaruj ją nim.

Zgłoś nadużycie #33 13 marca 2012, 13:34

magdamiko1991 Stoję na zmywaku
Rejestracja: Mar, 2012 Posty: 3 Podziękowania: 0
Ja smaruję patelnię kawałkiem słoniny, nigdy nie robię z olejem. Wtedy naleśniki mają trochę inny smak, ale wg mnie dużo lepszy niż po oleju.

A co do rady o dodawaniu wody gazowanej i piwa - ja kiedyś dodałam wina musującego - naleśniki były pyszne :D

Zgłoś nadużycie #34 13 marca 2012, 15:07

halina52 Kuchmistrz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 743 Podziękowania: 26
To jest kwestia przyzwyczajenia na czym się smaży naleśniki . Nigdy nie smażyłam smarując słoniną . Dolewam do ciasta oleju lub oliwy i smażę na patelni teflonowej.

Zgłoś nadużycie #35 14 marca 2012, 18:27

benek56 Obieram ziemniaki
Rejestracja: Paź, 2011 Posty: 32 Podziękowania: 8
Fajne naleśniki wychodzą na patelni ceramicznej do naleśników
nie ma jak dobre  naczynia kuchenne w kuchni

Zgłoś nadużycie #36 17 marca 2012, 16:56

Czarna Podaję przyprawy
Rejestracja: Sty, 2012 Posty: 4 Podziękowania: 0
Słoniną? Ale chyba nie do słodkich naleśników? Mi się zawsze zdawało że smażona słonina z cukrem strasznie śmierdzi.

Zgłoś nadużycie #37 9 maja 2012, 8:16

mariola1975 Obieram ziemniaki
Rejestracja: Kwi, 2012 Posty: 10 Podziękowania: 1
Patelnia teflonowa jest idealna do pieczenia naleśników ale i dobra mąka u mnie tortowa Castello z Lidla,do tego mleko,woda,triche proszku i zawsze się udają.

Zgłoś nadużycie #38 9 maja 2012, 19:54

halina52 Kuchmistrz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 743 Podziękowania: 26
Ja smażę naleśniki na zwykłej teflonowej patelni. Do ciasta dodaję oliwę lub olej i nie potrzeba przy smażeniu smarować patelni.

Zgłoś nadużycie #39 16 sierpnia 2019, 12:13

Ksalinka Stoję na zmywaku
Rejestracja: Sie, 2019 Posty: 2 Podziękowania: 0
Polecam podstawowy przepis na naleśniki z bloga https://www.karooski.pl