Witaj na Forum kulinarnym Przepisy.NET

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Multichef Pro Quattro

Zgłoś nadużycie #1 7 lutego 2011, 17:28

ekonomiss Obieram ziemniaki
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 33 Podziękowania: 1
Przedmiot dobrze znany, traktowany z przymrużeniem oka, a niesłusznie. Wygląda tak: http://natura-akacka.com.pl/product_info.php?products_id=102

Świetnie zastępuje blender, rewelacyjnie pomaga w błyskawicznym robieniu placków ziemniaczanych, siekaniu sałatek, krojeniu cebuli..

Dostałam kiedyś w prezencie, z początku podchodziłam do niego niechętnie, teraz sobie kuchni nie wyobrażam bez niego. Ma ktoś? Może poleci jakiś fajny przepis, który Chef ułatwia?

Zgłoś nadużycie #2 7 lutego 2011, 18:23

blagro1 Młodszy kucharz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 343 Podziękowania: 15
Multichef załatwia prawie wszystko więc dań jest całe mnóstwo zwłaszcza różne sałatki, ciasta deser i wiele innych.

Zgłoś nadużycie #3 8 lutego 2011, 7:50

AjaK Przypalam wodę
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 81 Podziękowania: 4
mam też takie urządzonko ale jakoś zaprzestałam go praktycznie całkowicie używać dawniej często przy jego użyciu robiłam sałatki

Zgłoś nadużycie #4 8 lutego 2011, 9:14

blagro1 Młodszy kucharz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 343 Podziękowania: 15
Z tego co wiem to jest on też dobry do krojenia w plasterki ubijania jajek nawet chyba oddziela białka od żółtek. Na prawdę przydatny i w dodatku nie czerpie prądu.

Zgłoś nadużycie #5 8 lutego 2011, 17:02

ekonomiss Obieram ziemniaki
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 33 Podziękowania: 1
A może jakieś praktyczne porady? :)
Bo to co jest napisane na opakowaniu to i ja wiem :D

Zgłoś nadużycie #6 8 lutego 2011, 19:18

blagro1 Młodszy kucharz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 343 Podziękowania: 15
Ja też nie mam ale wiem że naprawdę warto w nie zainwestować.

Zgłoś nadużycie #7 16 lutego 2011, 18:14

AjaK Przypalam wodę
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 81 Podziękowania: 4
musze przyznać że jest to bardzo użyteczne urządzonko :)

Zgłoś nadużycie #8 16 marca 2011, 12:37

magdusia231 Lepię pierogi
Rejestracja: Mar, 2011 Posty: 77 Podziękowania: 2
Ja mam, dużo tańszą wersję i nie mam tylu końcówek. Da się bardzo szybko posiekać np. jajko, za to marchewki wcale. Końcówka do ubijania bardzo dobrze ubija białko, ale trzeba bardzo uważać, bo się wylewa spod pokrywy. Miska jest mała (moja ma pojemność 1 litr - sprawdzałam na szklanki wlewając wodę i zmieściły się 4), nie da się wyrobić ciasta: ubić pianę dodać, żółtko i cukier, a potem trzeba przekładać do większego naczynia.
Nie wiem jak działają tu małe tarki (u mnie tego nie ma), ale przypuszczam, że instaluje się je na pokrywie, a dalej jak zwykła tarka.
Moje urządzenie też ma to coś do oddzielania białka od żółtka, ale bez tego też potrafię. :)
Podsumowując: czasem korzystam, ale nie inwestowałabym w to drugi raz.
EDIT: urządzenie sprawdziło się podczas ubijania śmietany kremówki w ilości 0,5 szklanki.