Witaj na Forum kulinarnym Przepisy.NET

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Kostki rosołowe

Zgłoś nadużycie #1 23 grudnia 2010, 17:41

ratatuja Stoję na zmywaku
Rejestracja: Gru, 2010 Posty: 4 Podziękowania: 0
Podobno kostki rosołowe są strasznie niezdrowe. Jak więc ugotować w miarę smaczną zupę kiedy ma się tylko 20 minut ?? Macie jakieś pomysły, co można dodać zamiast sztucznego bulionu?

Zgłoś nadużycie #2 31 grudnia 2010, 12:06

smakowita Stoję na zmywaku
Rejestracja: Gru, 2010 Posty: 5 Podziękowania: 0
Nooo, i to jak! Kostki to najgorsze świństwo. Ja jak nie mam czasu to gotuję na dużej ilości warzyw (świeże, mrożone, suszone) i do tego dodaję ziele angielskie, liść laurowy, bazylię, tymianek i estragon.

Zgłoś nadużycie #3 27 stycznia 2011, 22:18

marghe Kucharz
Rejestracja: Sty, 2011 Posty: 1 Podziękowania: 1

ratatuja napisał(a)

Podobno kostki rosołowe są strasznie niezdrowe. Jak więc ugotować w miarę smaczną zupę kiedy ma się tylko 20 minut ?? Macie jakieś pomysły, co można dodać zamiast sztucznego bulionu?


Wszystko zależy od tego jaka zupę chcesz robić. Do wielu nie potrzeba żadnych wywarów, rosołow, wystarczy woda.
Do innych można przygotować szybki wywar na wloszczyźnie (z mrożonej będzie jeszcze szybciej)
W wolnej chwili mozna wstawić wywar mięsny - po czym podzielić go na nieduże porcje i zamrozić

Zgłoś nadużycie #4 2 lutego 2011, 13:15

blagro1 Młodszy kucharz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 343 Podziękowania: 15
Najlepiej mieć przygotowany wywar. Gdy będziemy się spieszyć można szybko zrobić zupę.

Zgłoś nadużycie #5 2 lutego 2011, 14:30

agata1722 Młodszy kucharz
Rejestracja: Sty, 2011 Posty: 186 Podziękowania: 8
tak wywar jest dobrym rozwiązaniem w tej kwestii ale z drugiej strony dziś na każdym kroku jest pełno chemii w jedzeniu

Zgłoś nadużycie #6 2 lutego 2011, 14:57

blagro1 Młodszy kucharz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 343 Podziękowania: 15
No niestety to jest chyba nie do uniknięcia mało który produkt tego nie ma

Zgłoś nadużycie #7 2 lutego 2011, 15:30

kasionia21 Stoję na zmywaku
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 10 Podziękowania: 1
ja używam winiary z mniejsza iloscia tłuszczu i soli ;)
bez glutaminianu

Zgłoś nadużycie #8 2 lutego 2011, 15:57

blagro1 Młodszy kucharz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 343 Podziękowania: 15
Winiary to dobra firma lecz proszę uważać na inne ponieważ pisze że mnie soli a jest jeszcze gorzej lub zamiast soli jest jakiś inny składnik chemiczny

Zgłoś nadużycie #9 2 marca 2011, 22:53

Tiszka Lepię pierogi
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 71 Podziękowania: 5
A co z bulionetkami?

Zgłoś nadużycie #10 3 marca 2011, 8:57

Izaa Kucharz
Rejestracja: Sty, 2011 Posty: 132 Podziękowania: 23
ja staram sie nie używać czasem mi się zdarzy ale naprawdę bardzo bardzo rzadko. Bulionetkę raz miałam ale nie kupiłam tylko przysłali mi w smaku różnicy  nie widziałam jednak zapach był mniej"sztuczny"