Witaj na Forum kulinarnym Przepisy.NET

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Kostki rosołowe

Zgłoś nadużycie #11 4 sierpnia 2011, 22:11

novita26 Obieram ziemniaki
Rejestracja: Sie, 2011 Posty: 51 Podziękowania: 0
ja osobiście używam kostek i na pewno nie przestane

Zgłoś nadużycie #12 6 sierpnia 2011, 18:09

efu7 Podaję przyprawy
Rejestracja: Lip, 2011 Posty: 47 Podziękowania: 3
Ja również czasem używam kostek, ale jeśli gotuję zupę warzywną, lżejszą, to nie dodaję do niej ani kostek rosołowych, ani mięsa, a jedynie warzywa i przyprawy. Gotowy wywar jest najlepszym rozwiązaniem, jeśli ma się miejsce w zamrażarce do jego przechowania. Jeśli gotuję zupę na kości mięsnej, zwłaszcza na kurczaku, to na ogół też nie gotuję jej zbyt długo , choć jednak im dłużej, tym lepiej.
Książki kucharskie powinny podlegać cenzurze.  
- Stanisław Jerzy Lec 
http://kuchenneewolucje.blogspot.com/

Zgłoś nadużycie #13 25 sierpnia 2011, 18:12

dzikirysz Podaję przyprawy
Rejestracja: Lip, 2011 Posty: 37 Podziękowania: 0
a ja w ogóle nie używam kostek, nie cierpię tego smaku...

Zgłoś nadużycie #14 23 października 2011, 12:49

Kasia1992 Podaję przyprawy
Rejestracja: Wrz, 2011 Posty: 5 Podziękowania: 0
hmm skoro nie chcesz używać kostki można użyć warzyw lub mięsa.
To najlepszy sposób a zupy są przez to pysznę, wcale nie zajmie Ci to tak dużo czasu . :)

Zgłoś nadużycie #15 23 października 2011, 15:58

Kayenn Kucharz
Rejestracja: Paź, 2010 Posty: 134 Podziękowania: 20
Ja czasami uzywam kostek, ale staram sie, zeby nie byly to kostki z wielka iloscia tluszczu i soli.
Smacznego :) ))

Zgłoś nadużycie #16 29 listopada 2012, 12:32

Berta Stoję na zmywaku
Rejestracja: Lis, 2012 Posty: 6 Podziękowania: 2
ja kostek używam baaardzo rzadko, tylko wtedy kiedy jestem w sytuacji podbramkowej, Wywar przygotowuje zwykle na 2 skrzydełkach z kurczaka z 2-3 liśćmi bobkowymi i 3 kulkami ziela angielskiego.

Zgłoś nadużycie #17 10 lutego 2013, 16:00

anetalili Podaję przyprawy
Rejestracja: Sty, 2013 Posty: 5 Podziękowania: 0
Czasami używam kostek. Robię to jednak na tyle rzadko, że z pewnością mi nie zaszkodzą.

Zgłoś nadużycie #18 10 lutego 2013, 22:11

halina52 Kuchmistrz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 741 Podziękowania: 26
Ja też używam bardzo rzadko kostek . Bulion można sobie na czasie zrobić -więcej zamrozić , lub rosół zamrozić i jak mamy mało czasu wykorzystać.Nie używam wcale sosów , zup z torebek sama chemia.

Zgłoś nadużycie #19 23 lutego 2013, 23:08

Kayenn Kucharz
Rejestracja: Paź, 2010 Posty: 134 Podziękowania: 20
Mam to szczescie, ze mieszkam w Niemczech i mozna tu kupic naturalne buliony wekowane po prostu w sloikach. :)
Smacznego :) ))

Zgłoś nadużycie #20 5 kwietnia 2013, 22:04

ElaDz Obieram ziemniaki
Rejestracja: Kwi, 2013 Posty: 3 Podziękowania: 2
W 20 min...możesz zrobić zupę na wywarze z piersi kurczaka. Wrzuć na zimną wodę, białko i wszelkie dobrodziejstwa będą wypływać do wody. Możesz dać w całości lub pociętą w kostkę. Będzie się gotować tyle co kostka z ziemniaków lub ryż.