Witaj na Forum kulinarnym Przepisy.NET

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

kompot z suszu

Zgłoś nadużycie #1 23 grudnia 2010, 17:33

mala_miss Obieram ziemniaki
Rejestracja: Gru, 2010 Posty: 12 Podziękowania: 0
nikt u mnie nie lubi tego kompotu... czy można sprawić, aby był smaczny? może macie jakieś sposoby, albo rewelacyjne przepisy?

Zgłoś nadużycie #2 7 stycznia 2011, 16:43

kuchcik Stoję na zmywaku
Rejestracja: Gru, 2010 Posty: 3 Podziękowania: 0
Smak kompotu zależy przede wszystkim od ilości, jakości i różnorodności owoców. Im ich więcej i różnych to smak kompotu będzie lepszy. Ja dzień wcześniej płuczę suszone owoce (śliwki, jabłka, gruszki, morele) zalewam wodą, a na drugi dzień gotuję (w tej samej wodzie co były moczone), dodaje jeszcze parę ziaren goździków.. Kompot powinien gotować się długo, na wolnym ogniu. Pod koniec dodaję trochę cynamonu i trochę cukru.

Zgłoś nadużycie #3 2 lutego 2011, 15:14

blagro1 Młodszy kucharz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 343 Podziękowania: 15
Według mnie każdy kompot będzie inny. Ja mam sprawdzone przepisy od lat robię kompot z jednego przepisu i zawsze jest bardzo smaczny. Bardzo ważna jest różnorodność owoców ie mogą to być tylko np. suszone śliwki.

Zgłoś nadużycie #4 16 sierpnia 2011, 20:35

efu7 Podaję przyprawy
Rejestracja: Lip, 2011 Posty: 47 Podziękowania: 3
Kiedyś przesadziłam z ulepszaniem wigilijnego kompotu z suszonych owoców. Dodałam trochę jabłek, gruszek, śliwek, moreli, ale też skórkę ze świeżej pomarańczy, trochę za dużo goździków i cynamonu. Był bardzo gęsty i bardzo intensywny, trochę za gorzki i zbyt pikantny od za dużej ilości cynamonu i goździków.
Teraz zrobiłabym tylko z gruszek i jabłek, z jednym goździkiem, odrobiną cynamonu, niewielką ilością cukru do smaku. Wolę jednak taki lekki, delikatny, orzeźwiający.
Książki kucharskie powinny podlegać cenzurze.  
- Stanisław Jerzy Lec 
http://kuchenneewolucje.blogspot.com/

Zgłoś nadużycie #5 25 sierpnia 2011, 20:16

dzikirysz Podaję przyprawy
Rejestracja: Lip, 2011 Posty: 37 Podziękowania: 0

efu7 napisał(a)

Wolę jednak taki lekki, delikatny, orzeźwiający.


ja tak samo :) no i to jest mój ulubiony kompot :)

Zgłoś nadużycie #6 26 sierpnia 2011, 11:53

halina52 Kuchmistrz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 743 Podziękowania: 26
Ja nie lubię kompotu z suszu od dzieciństwa i trwa to do dziś czyli ponad 40 lat heh...

Zgłoś nadużycie #7 26 sierpnia 2011, 22:48

Kayenn Kucharz
Rejestracja: Paź, 2010 Posty: 134 Podziękowania: 20
Kompot jak kompot, ale t owocki z niego... mmmmmm... pycha :)
Smacznego :) ))

Zgłoś nadużycie #8 14 października 2017, 20:40

roberti Stoję na zmywaku
Rejestracja: Paź, 2017 Posty: 5 Podziękowania: 0
najlepsze przyznam! ^^
kwiaciarnia kraków TWOJA KWIACIARNIA ul. Włóczków 6 30-103 Kraków

Zgłoś nadużycie #9 5 sierpnia 2018, 9:41

tomo33232 Stoję na zmywaku
Rejestracja: Sie, 2018 Posty: 5 Podziękowania: 0
Taki kompot z suszu na pewno fajnie smakuje.
techsat24.pl