Witaj na Forum kulinarnym Przepisy.NET

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Klarowanie masła

Zgłoś nadużycie #1 20 stycznia 2011, 12:21

emilka Stoję na zmywaku
Rejestracja: Gru, 2010 Posty: 3 Podziękowania: 0
Oglądając programy kulinarne, często spotykam się z pojęciem "klarowane masło" i że można na nim smażyć. Co to takiego? I czy to nie jest niezdrowe?

Zgłoś nadużycie #2 2 lutego 2011, 18:58

Mojka Stoję na zmywaku
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 4 Podziękowania: 1
klarowane masło to masło, które zostało uprzednio przetopione i nie jest niezdrowe, gdyż się go nie pali. Takie klarowane masło idealnie nadaje się do smażenia, bo nie ma orzechowego posmaku.

Zgłoś nadużycie #3 2 lutego 2011, 20:21

blagro1 Młodszy kucharz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 343 Podziękowania: 15
Tak zgadzam się z powyższą odpowiedzią. Klarowane masło nadaje się do bardzo wielu potraw.

Zgłoś nadużycie #4 4 sierpnia 2011, 22:13

novita26 Obieram ziemniaki
Rejestracja: Sie, 2011 Posty: 51 Podziękowania: 0
ja też sie zgadzam z poprzednikami odp

Zgłoś nadużycie #5 21 listopada 2013, 10:01

kinga53 Stoję na zmywaku
Rejestracja: Lis, 2013 Posty: 9 Podziękowania: 0
A czy jest ono dobre w smaku?
firmy kurierskie