Witaj na Forum kulinarnym Przepisy.NET

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Jaki olej do smażenia

Zgłoś nadużycie #1 6 lutego 2011, 11:59

takazwyczajna1 Lepię pierogi
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 23 Podziękowania: 4
Jakiego oleju mam używać aby podczas smażenia nie pryskało na mnie ?? Jaką firmę polecacie?

Zgłoś nadużycie #2 6 lutego 2011, 13:12

blagro1 Młodszy kucharz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 343 Podziękowania: 15
No ja nie wiem czy pryskanie zależy od firmy oleju. To zależy w szczególności od potrawy jaką smażysz. A jeżeli chodzi o olej najlepszy według mnie to kujawski.

Zgłoś nadużycie #3 6 lutego 2011, 15:10

takazwyczajna1 Lepię pierogi
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 23 Podziękowania: 4
no waśnie stosowałam 2 rodzaje oleju , przy jednym ciągle pryskało a przy drugim już mniej , więc to na pewno zależy d firmy i od jakości .

Zgłoś nadużycie #4 6 lutego 2011, 18:10

blagro1 Młodszy kucharz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 343 Podziękowania: 15
No może też ale dużo zależy też co smażysz bo patelnia chyba się do tego nie przyczynia

Zgłoś nadużycie #5 7 lutego 2011, 14:28

halina52 Kuchmistrz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 741 Podziękowania: 26
Zależy też co smażymy , jeśli potrawa zawiera dużo wody będzie pryskać.

Zgłoś nadużycie #6 7 lutego 2011, 18:11

blagro1 Młodszy kucharz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 343 Podziękowania: 15

halina52 napisał(a)

Zależy też co smażymy , jeśli potrawa zawiera dużo wody będzie pryskać.


No właśnie nie zależy to tylko od oleju.

Zgłoś nadużycie #7 8 lutego 2011, 17:14

ekonomiss Obieram ziemniaki
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 33 Podziękowania: 1
Mówiąc szczerze ja używam i oleju z biedronki i kujawskiego i różnych inny i nigdy mi nic nie pryska dopóki nie dostanie się woda na patelnię. Tak samo jak nie widzę różnicy zbyt wielkiej miedzy tymi dwoma olejami :)

Zgłoś nadużycie #8 8 lutego 2011, 19:22

agata1722 Młodszy kucharz
Rejestracja: Sty, 2011 Posty: 186 Podziękowania: 8

ekonomiss napisał(a)

Mówiąc szczerze ja używam i oleju z biedronki i kujawskiego i różnych inny i nigdy mi nic nie pryska dopóki nie dostanie się woda na patelnię. Tak samo jak nie widzę różnicy zbyt wielkiej miedzy tymi dwoma olejami :)


właśnie miałam to samo napisać codź ten z biedronki najzwyklejszy ostatnio trochę się popsół

Zgłoś nadużycie #9 9 lutego 2011, 12:17

ekonomiss Obieram ziemniaki
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 33 Podziękowania: 1
oo.. to ja nie zauważyłam, muszę się przyjrzeć, ale nie narzekam póki co :)

Zgłoś nadużycie #10 9 lutego 2011, 19:52

agata1722 Młodszy kucharz
Rejestracja: Sty, 2011 Posty: 186 Podziękowania: 8
to zyczę jak najdłużej kuchcenia :) na oleju