Witaj na Forum kulinarnym Przepisy.NET

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

jajko w cieście do pierogów

Zgłoś nadużycie #1 24 marca 2011, 12:33

zebra123 Stoję na zmywaku
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 13 Podziękowania: 0
Hej dodajecie jajko do pierogowego ciasta? Ja spotkałam się z kilkoma szkołami i chciałam to z wami przedyskutować.

Zgłoś nadużycie #2 24 marca 2011, 18:47

Izaa Kucharz
Rejestracja: Sty, 2011 Posty: 132 Podziękowania: 23
ja osobiście jajka nie dodaję kiedyś gdzies wyczytałam że ciasto jest twarde, ale nie wiem jak to jest bo babcia daje i jej pierogi są dla mnie najlepsze na świecie.. ;) :)

Zgłoś nadużycie #3 25 marca 2011, 15:54

zebra123 Stoję na zmywaku
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 13 Podziękowania: 0
Moja babcia daje tylko białko, a ja całe jajko. Nie wiem czy Waszym zdaniem lepsze są bez jajek? NIe zlepiają Ci się podczas gotowania?

Zgłoś nadużycie #4 25 marca 2011, 19:34

muffingirl Żongluję naleśnikami
Rejestracja: Mar, 2011 Posty: 5 Podziękowania: 3
Ja najbardziej lubię ostatnio ciasto z mąki zalewanej wrzącym mlekiem 3,2 % z dodatkiem soli. Jest bardzo elastyczne i  nie rozgotowuje się. Świetne do kołdunów.

Zgłoś nadużycie #5 27 marca 2011, 19:41

agata1722 Młodszy kucharz
Rejestracja: Sty, 2011 Posty: 186 Podziękowania: 8
ja doje jedno jajko ale dolewam jeszcze trochę oleju do ciasta jest wtedy fajne miękkie i elastyczne

Zgłoś nadużycie #6 30 kwietnia 2011, 17:09

Abbra Kucharz
Rejestracja: Sty, 2011 Posty: 14 Podziękowania: 2
Nie dodaję - używam tylko mąki i gorącej wody .

Zgłoś nadużycie #7 2 maja 2011, 18:18

halina52 Kuchmistrz
Rejestracja: Lut, 2011 Posty: 743 Podziękowania: 26
Ja też do ciasta dodaję 1 jajko , olej i ciepłą wodę. Dobre jest takie ciasto.

Zgłoś nadużycie #8 16 sierpnia 2011, 20:31

efu7 Podaję przyprawy
Rejestracja: Lip, 2011 Posty: 47 Podziękowania: 3
Ja również dodaję jajko i ciepłą wodę, wychodzi mi elastyczne, miękkie ciasto. Najważniejsze jednak jest chyba odpowiednio cienkie rozwałkowanie ciasta, aby nie dominowało ono nad farszem.
Książki kucharskie powinny podlegać cenzurze.  
- Stanisław Jerzy Lec 
http://kuchenneewolucje.blogspot.com/

Zgłoś nadużycie #9 16 sierpnia 2011, 22:22

Kayenn Kucharz
Rejestracja: Paź, 2010 Posty: 134 Podziękowania: 20
Kiedys dodawalam jajko, ale teraz juz nie i wydaje mi sie, ze teraz ciasto lepiej mi smakuje :)
Smacznego :) ))