Witaj na Forum kulinarnym Przepisy.NET

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Garnek żeliwny

Zgłoś nadużycie #1 16 czerwca 2011, 10:17

sisters4cooking Kucharz
Rejestracja: Cze, 2011 Posty: 2 Podziękowania: 0
Co sądzicie na temat tych garnków? Przydają się? Ja zastanawiam sie nad jego zakupem ze względu na możliwość pieczenia w nim chleba. Do tej pory piekłam w keksówkach. Jak się piecze w ww garnkach?
Sisters4cooking

Zgłoś nadużycie #2 1 lipca 2014, 19:42

kamila77 Stoję na zmywaku
Rejestracja: Maj, 2014 Posty: 6 Podziękowania: 2
fajny na pieczonki idealny

Zgłoś nadużycie #3 20 grudnia 2019, 12:16

zedre Podaję przyprawy
Rejestracja: Cze, 2019 Posty: 62 Podziękowania: 0
Sama szukam dla siebie jakichś konkretnych garnków. Jakiej firmy garnki polecicie?

Zgłoś nadużycie #4 20 grudnia 2019, 14:09

jma Podaję przyprawy
Rejestracja: Wrz, 2014 Posty: 76 Podziękowania: 0
Zepter ma dobrej jakości garnki:
https://sklep.gkpge.pl/zepter-naczynie-58-l-o-20cm-h-185-cm
Wcześniej używałam garnków emaliowanych, ktore nie były takie złe jednak potem zaczełam sie na nie denerwować. Szybko sie nagrzewały ale jednoczesnie bardzo szybko traciły ciepło (mają jasne dno). Nie dało się myć ich w zmywarce, no i dochodziła kwestia czyszczenia. Ciężej się je czyści niż garnki wykonane ze stali, poza tym były w środku białe oraz z czasem zrobiy się beżowe (co ponoć jest norma w garnkach emaliowanych ale mi sie średnio podoba).

Garnki emaliowane z czasem oddałam teściowej, sobie natomiast sprawiłam te ze stali.