Witaj na Forum kulinarnym Przepisy.NET

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Danie do słoika

Zgłoś nadużycie #1 7 września 2011, 12:33

glodny4 Stoję na zmywaku
Rejestracja: Wrz, 2011 Posty: 1 Podziękowania: 0
Witam
Poszukuję jakiegoś przepisu na danię, sos nadający się do wrzucenia do słoika i na gotowo po paru dniach do odgrzania. Zbliża się czas wyjazdu do akademika i rozglądam się za czyms co urozmaici mi jadłospis. Nie mam czasu sam gotować a mama sama nic nie wymyśli więc zaczynam coś szykać. Coś do ryżu, ziemniaków.
Dzieki za każdą odp.

Zgłoś nadużycie #2 7 września 2011, 15:57

Kayenn Kucharz
Rejestracja: Paź, 2010 Posty: 134 Podziękowania: 19
Do sloika bez problemu mozna zrobic gulasz miesny, czy miesno warzywny i zawekowac. Ale musi byc zawekowany, bo wiadomo... mieso.
Smacznego :) ))

Zgłoś nadużycie #3 20 grudnia 2011, 23:43

ahaha Stoję na zmywaku
Rejestracja: Gru, 2011 Posty: 8 Podziękowania: 0
Świetnie do słoika nadają się zupy. Jak mają postać tylko tydzień, to wystarczy świeżą gorącą zupę wlać do słoika, zakręcić i postawić do góry dnem. Utrzymują świerzość nawet 2 tygodnie. Trzeba się tylko upewnić, czy słyszy się charakterystyczny klik przy otwieraniu. Ponieważ nie umiem gotować mało, tak postępuję z prawie każdą zupą, którą ugotuję. Z dań bardziej treściwych polecam bigos. Można też zrobić sos boloński z mielonego mięsa i pomidorów z puszki. Jak dodasz chili i fasole, będziesz mieć chili con carne do ryżu. Te rzeczy lepiej zawekować, ale jak mają psotać tylko parę dni, można je zapakować tak jak zupę. Gołąbki też powinny dać radę. Z innych pomysło to jeszcze leczo (tylko bez dodawania jajek).
Co na obiad? http://obiadnaszybko.pl